Egy napelem rendszer a fénymásolót is ellátja energiával

A Nap energiájának gyűjtése és felhasználása egyre jobban elterjed. A napelemes rendszerek manapság már korántsem olyan megfizethetetlenek, mint az elején. Egy jó napelemes rendszer akár minden elektromos energiát meg tud termelni, ami egy otthon működéséhez kell. Ebbe pedig értelemszerűen beletartozik az is, hogy minden elektromos eszköz (pl. egy fénymásoló is) működtethető a Napból nyert energia segítségével. Ha érdekel a napenergia felhasználásának módja. Kíváncsi vagy arra, hogyan működik egy napelemes rendszer. Vagy éppen az érdekelne, hogy mi jellemző manapság a napelem rendszer ár kérdésére.

Akkor a napelemrendszer.info weboldalon a helyed!

Így magyarázható el egyszerűen egy napelemes rendszer működése

A napelemrendszer.info egy olyan weboldal, ami egyszerű és érthetően megfogalmazott cikkeket tartalmaz a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. Az oldal számos fontos, sokakban felmerülő kérdést megválaszol a napelemes rendszerek várható időtartamától kezdve addig, hogy miből áll pontosan egy napelemes rendszer magán a napelem-modulon kívül.

Az oldal segít abban is, hogy megértsük, hogyan is működik pontosan egy ilyen rendszer. Ezzel kapcsolatos tájékoztatójuk mindössze 4 egyszerű lépésben foglalja össze a lényeget. Először is a napelemek egyenáramot termelnek a Napból érkező sugárzás felhasználásával. Második lépésként egy a napelemes rendszer részét képező átalakító szerkezet (inverter) váltakozó árammá alakítja az egyenáramot. Ezután igazából már csak annyi következik, hogy elektronikai eszközeink (pl. egy fénymásoló) felhasználják a nyert energiát. Illetve annyi, hogy azt az energiát, amit a háztartás nem használ fel, a rendszer a szolgáltató hálózatába juttatja.

A napelem rendszer ár sok egyedi tényezőtől függ

A napelemrendszer.info természetesen foglalkozik azzal is, hogy mekkora napelem rendszer ár az, amivel körülbelül számolni tudunk, ha napelemes rendszer telepítését tervezzük. A cikkek között azért csak hozzávetőleges, viszonyításhoz használható adatokat találunk, mert (ahogy ez a weboldalról kiderül) a napelemes rendszerek ára házanként eltérő ehet.

A napelem rendszer ár ugyanis leginkább egyedi tényezőktől függ. Nem mindegy az, hogy mekkora kapacitású rendszerre van szükségünk ahhoz, hogy fedezni tudjuk otthonunk energiaszükségleteit. Továbbá fontos szempont az árak szempontjából az is, hogy milyen dőlésszöge van a tetőnknek, és hogyan jellemezhető házunk tájolása.

A weboldalon tehát csak általános tájékoztatókat találhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen költségei vannak például egy 3 kW-os vagy egy 20 kW-os rendszernek. Azonban ha ennél pontosabb, konkrétan a mi otthonunkat jellemző adatokra és árakra lenne szükségünk, érdemesebb lehet igényelni a napelemrendszer.info ingyenes állapotfelmérését. Ennek során ráadásul nem csak azt tudhatjuk meg, hogy mennyibe kerülne a személyes igényeinknek megfelelő rendszer. Hanem azt is, hogy a házunk tetőszerkezete egyáltalán elbírna-e egy napelemes rendszert.

Mindent is tudni szeretnél a napelemes rendszerekről? Szerintem a napelemrendszer.info-n találhatod meg a választ.