Fénymásolás közben fájdult meg a fogam

A fogfájás igen kellemetlen tud lenni, ezt magam is átéltem nem is olyan régen. Az irodában fénymásoltam épp a szerződéseket, amikor éles fájdalom hasított a fogamba. Nagyon megijedtem, hisz fogalmam sem volt arról, hogy mi lehet a fogammal. Nem akartam halogatni a fogorvost, így felkerestem a Fogorvos Budapest csapatát, ahol azonnal segítséget is kaptam.

Szerencsére sikerült megmenteni a fogamat és nagyobb volt az ijedelem, mint maga a probléma. De az egyik, már gyökérkezelt fogam viszont lassan olyan állapotba került, hogy el kellett gondolkodnom az implantátumon.

A fogászati implantátum szerintem egy fantasztikus dolog, mert így valóban olyan, mintha a saját fogunkkal rágnánk, harapnánk, élnénk. Pár évtizede még elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyen megoldások valaha is létezni fognak. Ma pedig ez már maga a valóság. A fogászati implantátum a voltaképp maga a fogbeültetés, aminek van egy külső és egy belső menete. A külső menettel rögzül maga a fogászati implantátum a csontba, a belső menetbe pedig magát a fogat, vagyis a felépítményt tekerik bele. A fogorvosbudapest.info titán-ötvözetekből készült műgyökerekkel dolgozik. Ez nem okoz allergiát a testben, tartós és a felületkezelésnek köszönhetően serkentik a csontképződést maguk körül.

Nagyon jó hír, hogy szinte mindenki kaphat implantátumot, természetesen a gyermekek nem, ugyanis ők még növésben vannak. Valamint vannak olyan betegségek, melyek kizárják a fogászati implantátum beültetésének lehetőségét, vagy legalábbis nagy körültekintéssel kell eljárni. A várandósság alatt sem nagyon szokták javasolni, de hát ilyenkor nem is sokaknak jut eszébe a fogászati implantátum.

De hogy hogy is zajlik maga az egész folyamat? A Fogorvos Budapest erről is részletes tájékoztatást tett közzé a honlapján. Így bárki felkészülhet arra, hogy mivel is jár ez az egész folyamat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ritkán van olyan helyzet, amikor csak a hiányzó fogat kell pótolni, általában előtte más, egyéb kezelésekre is szükség van. Az első dolog egy panoráma röntgen készítése, ezen látszanak a fogak, az arcüreg, az állcsontok, ez már egy remek kiindulópontot jelent a profi szakembernek. A professzionális fogtisztítás a Fogorvos Budapest rendelőjében megelőzi a fogászati implantátum beültetését, ezt egy dentálhigiénikus végzi el, és ha szükséges, szájhigiénés tanácsokat is kap a páciens. Azt ugyanis nem árt tudni, hogy hosszú távon a siker alappillére a megfelelő szájhigiénié.

Javasolni szokták, hogy a beültetés előtt minden húzásra váró fogat el kell távolítani, mert a rossz fogak rossz környezetet tartanak fent a szájüregben, ezek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az implantátum környezete sem lesz egészséges.

Előfordulhat, hogy a visszamaradó csont nem alkalmas arra, hogy kellő helyet nyújtson a fogászati implantátumnak, magának a csavarnak, a csontpótlásra azonban van lehetőség, igaz, hogy a gyógyulási idő hosszabb lesz ebben az esetben.

A fogászati implantátum egy tartós megoldást kínál, ami esztétikus és egészséges is egyben, érdemes rászánni az időt, nem fogjuk megbánni. Keressünk fel olyan rendelőt, ahol profi szakemberek dolgoznak, akikben megbízhatunk, ilyen a Fogorvos Budapest csapata.